De verhuis is rond!

Heel wat mensen hebben ons de voorbije maanden gevraagd waarheen we zouden verhuizen. Onze vorige stek in de Steenkoolkaai, die we half augustus hebben verlaten, wordt weldra platgewalst en maakt plaats voor nieuwe appartementen.

Aanvankelijk hadden we het plan opgevat te verhuizen naar Recy K, een nieuw magazijn van Net Brussel dat projecten in de circulaire economie (recyclage, upcycling, herbestemming van materialen, ...) samenbrengt. Je vindt er (onder andere) oude bekenden MicroFactory en MicroMarché terug.

Die verhuis heeft echter een flinke vertraging opgelopen, waardoor we ons genoodzaakt voelden een alternatief te bedenken. Uiteindelijk is het ons gelukt om een prachtig pand in de Hoogstraat te vinden, met dank aan het OCMW van Brussel

Wat betekent dit allemaal?

  • We verhuizen naar de Hoogstraat 298 / B, een pand met vitrine (en dus zeer toegankelijk) op het gelijkvloers van het OCMW. Metro Hallepoort is vlakbij, net zoals het Vossenplein en de lift naar het Poelaertplein.
     
  • We gaan er tegelijk ook samenwerken met Les Débrouillardes, dat workshops organiseert om je de basics aan te leren van houtbewerking, het leggen van tegels, fietsreparatie en nog veel meer. 
     
  • Daarnaast komt er komt extra ruimte voor kruisbestuiving met andere projecten, atelierruimte e.d. Wie met projectideeën zit houdt ons best in de gaten. Als je bv. ruimte nodig om iets af te werken, kan je gerust met ons contact opnemen.

De heropening vindt plaats op maandag 14 november van 18u tot 20u. Vanaf dan zijn we opnieuw twee keer per week open (maandag en vrijdag 18u-20u). 

We zetten een volgende stap in het project. We zullen meer mensen bereiken, meer activiteiten organiseren en dus meer volk nodig hebben. Als je ooit overwogen hebt om je bij ons aan te sluiten, dan is nu het moment bij uitstek; geef ons een seintje als je goesting hebt!

Tot snel,

Olivier
namens de Tournevie (s)crew

Comment