Wat bieden we aan ?

Tournevie organiseert opleidingen (hoe bepaalde tools te gebruiken), en binnenkort ook workshops (hoe voorwerpen te maken en ze vorm te geven).

 

Waar ?

De meeste sessies vinden plaats in ons atelier in Anderlecht. Dit is ook de plek waar je verder kan oefenen of werken aan je eigen projecten.

 
 

Hier geven we een korte beschrijving van onze opleidingen en workshops.
Check de kalender eronder voor meer informatie, datum en tijdstip, en hoe je in te schrijven.

Workshop session.jpg

Inleiding:
Het atelier uitgelegd
(Gratis)

Spring binnen om Hugh, de coördinator van het atelier, en enkele andere instructeurs te ontmoeten. We demonstreren je het volledige aanbod aan ateliergereedschap.

 
Planer Course.jpg

Opleiding: Houtbewerking #2: De elektrische schaaf, bandzaag, verstekzaag (€35)

Als je met massief hout werkt dan moet je naast de tafelcirkelzaag ook met deze krachtige en onmisbare machines kunnen werken.

 
Metalworking course 1.jpg

Opleiding: Metaalbewerking #1: de basistechnieken
(€50)

Je leert de basics om metaal naar je hand te zetten. Met deze technieken ben je goed voorbereid om aan het zwaardere werk te beginnen.

Power drill course.jpg

Opleiding:
Boren
(€35)

Er komt meer kijken bij het boren van een gat dan je denkt! Deze opleiding behandelt boren in metaal, hout en steen en het plaatsen van bouten, schroeven en pluggen.

 
Chainsaw course.jpg

Opleiding:
een kettingzaag gebruiken (€80)

De kettingzaag is een populair stuk gereedschap, maar slechts weinigen kunnen het veilig gebruiken. Deze opleiding voorkomt dat je een arm of been afzaagt.

 
Metalworking course 2.jpg

Opleiding: Metaalbewerking #2: de lastechnieken
(€50)

Deze inleiding onthult de theorie achter het lassen en hoe metaal en warmte interageren. Je gaat aan de slag met verschillende lastechnieken.

Table Saw Course.jpg

Opleiding:
houtbewerking #1: De tafelzaag (€35)

De tafelzaag is een onmisbare machine, maar houdt ook een risico in voor onervaren gebruikers. Deze opleiding leert je veilig om te gaan met deze krachtige machine.

 
Workshop wooden stool.jpg

Opleiding:
Meubelmaken
(€250)

In 4 namiddagen onthullen we de geheimen van het meubelmaken, van ontwerp tot finale assemblage. Om de vaardigheden te oefenen maken we een krukje.

 
knifeholder workshop.jpg

Workshop: De magnetische messenhouder
(€70)

Je maakt in een enkele sessie je eigen magnetische messenhouder van een ruw stuk hardhout. Na afloop kan je het kant en klaar installeren in je keuken.

 

Opgelet: online betaling is enkel mogelijk via credit card / apple pay. Contacteer ons als je op een andere manier wil betalen.

Je wil een opleiding of workshop volgen die momenteel niet is gepland?

Geef ons een seintje via mail en vertel ons welke sessie je wil volgen. We nemen contact op wanneer we een nieuwe sessie organiseren.

 

Wie zijn onze instructeurs ?

Jan Huygh  The Teacher  Na een succesvolle carrière in IT, stichtte Jan het Atelier Vilvoorde op, een van de eerste Maker Spaces in België. Jan is dol op lesgeven en heeft een reeks opleidingen opgezet in houtbewerking, 3D-design, laser-cutting, analoge en digitale elektronica. Hij neemt onze opleidingen rond houtbewerking op zich.

Jan Huygh
The Teacher

Na een succesvolle carrière in IT, stichtte Jan het Atelier Vilvoorde op, een van de eerste Maker Spaces in België.

Jan is dol op lesgeven en heeft een reeks opleidingen opgezet in houtbewerking, 3D-design, laser-cutting, analoge en digitale elektronica. Hij neemt onze opleidingen rond houtbewerking op zich.

Hugh Roche Kelly  Tool Warrior from the Emerald Isle  Hugh komt uit Ierland en woont in Brussel. Houtbewerking is zijn grote hobby, en heeft de voorbije 12 jaar een carrière opgebouwd als technisch directeur in de podiumkunsten en de beeldende kunst. Je vindt Hugh terug in ons atelier , waarvan hij coördinator is. Geef hem een seintje als je advies wil over een specifiek project.

Hugh Roche Kelly
Tool Warrior from the Emerald Isle

Hugh komt uit Ierland en woont in Brussel. Houtbewerking is zijn grote hobby, en heeft de voorbije 12 jaar een carrière opgebouwd als technisch directeur in de podiumkunsten en de beeldende kunst.

Je vindt Hugh terug in ons atelier, waarvan hij coördinator is. Geef hem een seintje als je advies wil over een specifiek project.

Thomas Opsomer  Tournevie's Premier Tool Ninja  Dankzij een decennium ervaring als productspecialist bij Makita, is Thomas in staat om elke (klein) onderdeel van een hamerboor op te sommen in het Latijn . Hij verdeelt zijn tijd tussen iFixit, Tournevie, de renovatie van zijn huis en het beantwoorden van een brede waaier aan vragen van zijn twee kinderen.

Thomas Opsomer
Tournevie's Premier Tool Ninja

Dankzij een decennium ervaring als productspecialist bij Makita, is Thomas in staat om elke (klein) onderdeel van een hamerboor op te sommen in het Latijn.

Hij verdeelt zijn tijd tussen iFixit, Tournevie, de renovatie van zijn huis en het beantwoorden van een brede waaier aan vragen van zijn twee kinderen.